Månedsbrev juli og august 2022

Kære pårørende

Tak for en dejlig sommerfest! Det var dejligt at se jer alle sammen, og flere i festlig udklædning 😊 Tak for jeres deltagelse. I var med til at gøre det til endnu en hyggelig festdag. Hvis nogen kan bruge et udendørs ’das’ med spand, så må I endelig sige til 😊 Og så bliver det ikke sidste gang, at vi danser folkedans her på Birkholm.

I sommerferien, har beboerne haft nogle gode ture på båd, i veterantog, på Bakken og i blomsterhaver. Jimmi inviterede Birkholm til en skøn koncert, hvor vi fik lov at høre hans egne sange. Bagefter var alle inviteret til pizza. Det er godt for både beboere og personale at få nogle anderledes oplevelser sammen. Se billeder fra turene i fællesstuen.

Nu er hverdagen vendt tilbage for vores kære beboere og de er alle tilbage på arbejde. Det er også godt. Enkelte personaler afholder stadig sommerferie, så Birkholm er ikke helt tilbage på fuld skrue endnu.  

Vikarer

Som I måske har bemærket, har vi oplært flere nye vikarer. Vikarteamet har længe været lidt for lille og da et par af vores gode folk, måtte trække sig pga. andet arbejde, satte vi en annonce på nettet. Vi har været heldige at tiltrække rigtig god hjælp, de fleste med en pædagog- eller sundhedsfaglig baggrund. I møder dem sikkert i huset.

Tilsyn

Tilsynet har lagt sit årlige besøg d. 19. september. Tilsynet kontrollerer, at vi gør det rigtigt, men vi bruger dem også til faglig sparring. Vi har to faste, erfarne tilsynshavende, som har oplevet lidt af hvert. Det kan være, at nogle af jer bliver kontaktet i forbindelse med besøget.

Årshjul

Lene og jeg havde en dejlig dag i går, hvor vi gik i dybden med ledelsesopgaver og arbejdede med tilrettelæggelsen af årshjulet for 2023. Det overordnede tema er stadig krop, men vi vil til næste år arbejde med sanseintegration i højere grad, både i haven og inden for. Det betyder fx, at beboerne får tilbudt at gå på bare fødder (inden for) og at der vil blive arbejdet med farver og dufte. Mere info følger om det. Jeg sender årshjulet ud i slutningen af året, når det ligger klar.

Hvis I har ønsker til årshjulet i form af aktiviteter på Birkholm, kan I stadig nå at skrive til mig. Jeg kan ikke love noget, men I skal endelig sige til, hvis I har ideer, så vil vi se om vi kan finde plads til det.

Haven

Som sagt går vi i gang med anlægningen af haven her i slutningen af september. Jeg har fået flere rare forespørgsler fra jer, ift. om der er noget, I kan hjælpe med. Vi har også allerede modtaget donationer i form af udendørs lamper og en kørestolsgynge. Det er vi meget taknemmelige for!!! Jeg har først overblik over, om der er noget vi kunne have brug for, når haveanlægget er mere færdigt og så skal jeg nok skrive ud.

Vi ses til gospel aften d. 6. november – husk tilmelding til May Britt, hvis I ikke allerede har gjort det.

De bedste hilsner,

Lene og Ida