Månedsbrev april 2022

Kære pårørende

Det har været påske og I har forhåbentlig fået nogle gækkebreve 😊. Beboerne har været på påskeæg jagt i haven, og de har også fået deres eget gækkebrev fra Birkholm. Haven er efterhånden rigtig grøn, krukkerne i gården er blevet tilplantet, og beboerne skal alle snart i gang med at ordne deres eget, lille højbed. Rødstjerten er landet fra det sydlige Afrika og den hvide vipstjert er også kommet. Dørene står åbne og alle er igen begyndt at bevæge sig meget mere ude for at nyde solen. Det er bare dejligt.

Vi har tre handleplansmøder mere inden sommer. Jeg opfordrer til, at man rydder sin plads på loftet i forbindelse med besøget. Vi har planer om at udnytte loftet til noget andet, inden for de næste par år, så det vil være godt, hvis vi kan komme rundt og måle op osv. Det er fortsat okay at have 1-2 aktuelle rejsekufferter, og den nødvendigste jule/påskepynt på loftet, hvis det ikke kan være i lejlighederne. Enkelte af jer har allerede ryddet. Tak for indsatsen.

Sommerfesten

Vi glæder os til at se jer alle til sommerfesten d. 26. august fra kl. 13.00 -17.00. Invitationer med program kommer snart. Jeg kan dog godt afsløre, at temaet bliver ’gamle dage’, og vi håber, at I vil klæde jer ud til dagen. Jeg vil så samtidig understrege, at gamle dage ikke er 1970’erne, som nogle medarbejdere tror, men fra 1940’erne og tidligere 😊

Hjemmeside

Arbejdet med hjemmesiden er nu ret fremskredent. Jeg kommer derfor snart til at skrive ud til nogle af jer, for at spørge om vi må vise helt specifikke fotos af jer eller jeres kære. Der er bl.a. nogle meget fine fotos fra jubilæet, som vi gerne vil bruge.

Og så bliver vi dygtigere hele tiden…

Fra personalesiden kan jeg fortælle, at vi skærper arbejdet med handleplanerne og evalueringerne. Vi har i den forbindelse haft kursus med William Flügge, der har undervist i handleplansskrivning på Birkholm igennem flere år.

Vi har også igangsat en pædagogfaglig gruppe, bestående af Birkholms pædagoguddannede medarbejdere. Her gennemgås Birkholms pædagogiske tilgange, som efterfølgende bliver diskuteret på p-møderne med alt personalet. Dette styrker den pædagogiske viden og tilgang i hverdagen. Vi bliver dygtigere, og medarbejderne går mere ’ens’ til arbejdet. Dette giver ro for beboerne.

Jeg ønsker jer en dejlig maj måned.

 

De bedste hilsner,

Ida