Månedsbrev februar 2022

Kære pårørende

Alle beboerne har lavet fastelavnsris, som hænger i lejligheder og fællesstuen. Vi har også fejret fastelavn med udklædning og tøndeslagning, og vi fik kåret en kattedronning og en kattekonge.

Ved aftenkaffen har vi nu i et stykke tid haft højtlæsning. I øjeblikket er det Ole Lund Kierkegaards ’Gummi-Tarzan’. Det bringer stor lykke hos mange af beboerne.

Vi har afholdt vores første handleplansmøde i 2022 og det er selvfølgelig fysisk på Birkholm. Skønt! Flere handleplansmøder følger…

Lyset har fået mere magt og det er så dejligt. Forårsblomsterne pibler frem alle vegne.

Corona

Coronaen har indtil videre været skånsom ved os. Kun en enkelt beboer har haft det i denne periode med Omikron og det har været et mildt forløb. Der er hele tiden en eller to medarbejdere, der er syge med Covid. Heldigvis er ikke alle blevet smittet på en gang og heldigvis kan vi ikke registrere, at sygdommen er blevet bragt ind på Birkholm. Efterhånden er der ikke mange medarbejdere tilbage, som ikke har haft sygdommen endnu. Jeg håber, at det betyder, at vi er blevet modstandsdygtige og står stærkere.

Fra d. 1. marts er medarbejderne på Birkholm igen fritaget for at bære visir og de pædagogiske måltider genoptages. Ved de mindste symptomer eller ved nærkontakt, skal medarbejderne dog bære værnemidler. Afspritning og hygiejneregler opretholdes.

I må nu også gerne besøge os uden mundbind eller visir, med mindre I har været nærkontakt eller har symptomer.

Vi tester fortsat med næse- og PCR-tests, hvis det er nødvendigt. I får alle besked, hvis vi får en smittet beboer.

Vikarer

Vi har udbygget vores vikarteam med flere nye, gode vikarer. Det er dejligt og gør hverdagen lettere for os her i coronaperioden. De fleste vikarer har en baggrund inden for pædagogik eller social og sundhed. I går samlede vi alle vikarer – nye som gamle – til et møde om Birkholms historie, visioner, beboere og dagsrytmer.

Kørsel – regnskab

Det økonomiske tilsyn har besluttet, at udgifter til kørsel i hverdagen, fremover skal trækkes over taksten. Det vil sige, at jeres kære i princippet sparer denne udgift. Det er kun ekstraordinær kørsel i forbindelse med ferier, der bliver afregnet direkte med jeres kære. Så hvis I ikke har modtaget afregninger fra May Britt omkring kørsel – er det derfor 😊

Haven:

Første fase: ’Rydningsfasen’, er nu næsten afsluttet. Helle Nebelong har afleveret sine tegninger og vi indhenter tilbud fra tre entreprenører til anlægsarbejdet. Vi vil gerne i gang så hurtigt som muligt. Vores it-mand Ulric, der har samlet donationer til en fugleredegynge, er i gang med at koordinere anlægget omkring den.

Sidst, men ikke mindst: Vi planlægger at tage til Sjællandsfestival i år efter et par års pause 😊

Vi ønsker jer en dejlig start på foråret!

De bedste hilsner,
Lene og Ida