Birkholm - et levende bosted

Birkholm - et bosted med atmosfære

Birkholm - et moderne bosted

Fysiske Rammer

I 2001 købte LEV bygningerne Havdrupvej 11 i Lille Skensved og udlejede disse til Birkholm.

På daværende tidspunkt var bygningerne stærkt nedslidte og trængte kraftigt til renovering og de har derfor siden 2001 løbende gennemgået renovering. 

LEV solgte den 1. juli 2011 bygningerne til Ejendomsfonden Grennessminde.

Birkholm var oprindelig en smuk gammel herregård.

Gennem renoveringsprocessen er den ene længe og en tilbygning total ombygget og indeholder nu 8+2 moderne lejligheder med eget køkken og handicapvenlige badeværelser.

Hele siden af længen har vinduer ud til vores smukke gårdhave, så der er lyst og rart og lunt.

På den anden side af længen har lejlighederne deres private udgang til haven og deres egen terrasse.

Gårdhaven bruges til at grille, cykle, nyde det skiftende danske vejr og til større arrangementer, som vores årlige sommerfest samt hvad der ellers falder os ind.

Gårdhaven er indhegnet sammen med haven, for at beskytte dem, der har svært ved at finde rundt eller passe på sig selv i trafikken, men alle kan komme ud via den flotte smedejernslåge, som møder alle besøgende ved indgangen.

Vi har lagt stor vægt på at skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære og har flere åndehuller, hvor man kan sidde alene eller med en ven og nyde udsigten fra vores mange glaspartier eller man kan mødes med andre i fællesstuen, som fungerer som spisestue i den ene ende.

Til de lejligheder, hvor der er behov for hjælpemidler, er standarden optimal, f.eks. er der rumdækkende loftlifte i 2 af lejlighederne.

Udover de nyopførte lejligheder, rummer bygningen en stor lys opholdsstue med højt til loftet, som I kan se på billedet, er stuen opført med store glaspartier og ovenlysvinduer, for at invitere naturen indenfor.

Vores motionsrum er indrettet med kondicykel, til de aktive, en afslappende hængekurvestol, til dem, der helst vil kigge på, et airhockey spil til de spilleglade og gymnastikbolde til de smidige. 

Desuden har vi diverse redskaber, måtter og musikinstrumenter, som vi kan bruge til bevægelse.

Der er ikke mange, der kommer derfra uden smil på læben og vi bruger det så ofte vi kan.

Vi har også et kreativt værksted, hvor vi kan tegne, male, pusle, pille, klæde os ud, lave julepynt og meget andet.

Det er der, vi laver dekorationer til sommerfesten, påskepynt og kæler med vores ene kat Tyson, som bor der og har indtaget alle de kasser, der ikke er låg på, som sine personlige sovesteder.

Kun fantasien sætter grænser for mulighederne her.

Vores nyeste anskaffelse er den flotte havepavillion, som blev sat op i april måned.

Den blev allerede benyttet ugen efter, hvor flere sad og nød forårssolen og fuglesangen, som lyder fra morgen til aften i den store have og fra de omkringtliggende marker.

Herunder ses flere billeder fra Birkholm, både fra fællesområderne og en enkelt lejlighed.

 

 

 Motionsrummet indeholder træningsudstyr og ting til leg og afslapning, som airhockey, hængestol, vippebrædt og kondicykel, samt andre redskaber til motion.

 

 

 

 

Herunder ses en af lejlighederne med tilladelse fra lejeren: